Інші плани обернулись штрафом у 372 тисячі гривень

Інспектори праці Управління отримали інформацію, що в бістро, розташованому на вулиці Шевченка у Кропивницькому, обов’язки бармена виконує неофіційно працевлаштована особа. Під час інспекційного відвідування фахівці Управління встановили, що в закладі відсутні куточок споживача та інші документи. Бармен, яка знаходилась на робочому місці (є фото), письмово підтвердила, що виконує роботу без укладання трудового договору.

 Власниця бістро відмовилась надати потрібні документи для інспекційного відвідування. В телефонній розмові вона повідомила, що в має інші плани на сьогодні.

Зважаючи на створені ФОП перешкоди (ненадання інформації для проведення інспекційного відвідування, перешкоджання реалізації прав інспектора праці, визначених чинних нормативно – правових актах: інспектор була позбавлена можливості виконати свої посадові обов’язки  та здійснити інспекційні відвідування з питань додержання законодавства про працю в частині легалізації трудових відносин) та дотримуючись інших норм законодавства за результатом розгляду матеріалів відвідування прийнято рішення про накладення штрафу у розмірі 372 тисячі 300 гривень.

Аналогічна штрафна санкція з початку року накладається на роботодавців вп’яте.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)