На ТДВ «Об`єднання Дніпроенергобудпром» відбулося навчання за участю фахівця Управління Держпраці

Для працівників Головного заводу залізобетонних виробів ТДВ «Об`єднання Дніпроенергобудпром» (директор Михайло Бур`янський) відбулося навчання з питань охорони праці у формі консультативної наради за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Управління Держпраці у Кіровоградської області Анатолія Шумейка та головного спеціаліста – страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергія Якименка. Навчалися головні спеціалісти, керівники цехів та дільниць підприємства.

 Присутнім надано інформацію про основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання - НПАОП 0.00-1.80-18 та Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском - НПАОП 0.00-1.81-18. Акцентовано увагу на порядок проведення періодичних технічних обслуговувань вантажопідіймальних кранів, виведення їх в ремонт та  включення в роботу після ремонту, обов`язки обслуговуючого персоналу при проведені огляду і перевірці механізмів, металоконструкцій, приладів і пристроїв безпеки . Надано інформацію по створенню безпечних умов  під час  виконання робіт на висоті, охорони праці під час виконання вантажно - розвантажувальних  робіт, організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуск їх до самостійної роботи. 

Крім того, акцентовано на вимогах нормативно – правових  актів з охорони праці, щодо безпеки виробничих процесів, обладнання, споруд, питаннях організації безпечного ведення робіт підвищеної небезпеки або таких, де є потреба у професійному доборі.

Висвітлено питання організації медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці. Розглянуто основні вимоги Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та Закону «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування». 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)