На ТОВ «Придніпровський ОЕЗ» підведено підсумки планової перевірки

Під головуванням першого заступника начальника Управління Дежпраці у Кіровоградській області Віталія Заніздри підведено підсумки планової перевірки ТОВ «Придніпровський ОЕЗ». У підсумковій нараді взяли участь директор ТОВ Ярослав Григорчук та керівники структурних підрозділів підприємства.

 Озвучено, що під час перевірки виявлено недоліки у виконанні законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

 Зокрема, відсутній контроль за тиском інертного газу або повітря на вимірювальних приладах у міжстінному просторі резервуарів легкозаймистих рідин дільниці зберігання гексану цеху екстракції.  З боку керівництва цеху добування олії відсутній контроль за станом настилу постійних площадок обслуговування машин та устаткування, розташованих на висоті, в цеху добування олії використовуються переносні драбини з пошкодженими кінцівками, без пристроїв, що запобігають зсуву та перекиданню під час роботи. На підприємстві відсутній переносний газоаналізатор вимірювання допустимих концентрацій при можливих витіканнях парів небезпечних речовин поза межами приміщень; не зачинено на замикаючий пристрій лазовий люк приймального бункера сировини; на робочих місцях не поновлено схеми стропування вантажів, які завантажуються або розвантажуються з вказівкою їх маси.

Підприємством не отримано дозвіл на експлуатацію всього устаткування підвищеної небезпеки щодо електричного устаткування електричних станцій та мереж напругою понад 1000В (ТП-618/4 та ТП-618/6); головний метролог не має відповідної групи з електробезпеки згідно з посадовою інструкцією; до експлуатації електротехнологічних установок допускаються працівники без відповідної групи з електробезпеки; не надано проектну документацію на ТП-618/6 з усіма змінами і акт прийняття її в експлуатацію; не всі кабелі, що відходять від ТП-618/6 захищені від механічних пошкоджень.

Увагу керівництва підприємства звернуто на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки, дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів при експлуатації технологічного устаткування, виробничих будівель і споруд, вентиляції, засобів індивідуального захисту.

Керівнику підприємства вручено обов’язковий до виконання припис.

   Довідка. Основним видом діяльності підприємства є виробництво олії та тваринних жирів  згідно з  КВЕД 10.41. Кількість працюючих – 264 особи.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)