Передові сімейні фермерські господарства, де дотримуються трудового законодавства, – це майбутнє європейської України

Фермерське господарство «Прилуцький» є прикладом сімейного господарства, що відповідає європейським стандартам. Його керівник Микола Прилуцький  - успішний господарник, який на власному прикладі довів, що фермерство як форма господарювання в Україні, не лише може розвиватися, а й процвітати. Основною перевагою сімейних фермерських господарств Микола Прилуцький вважає максимальну ефективність праці.

 Під час семінару за участю інспекторів праці, Микола Прилуцький повідомив, що значну частину коштів від отриманого прибутку господарство вкладає в оновлення матеріально-технічної бази,  підвищення заробітної та орендної плати, на соціальні виплати. У найближчих планах Миколи Прилуцького - збільшення банку землі та розширення виробництва шляхом нових видів діяльності, зокрема виробництва сонячних батарей. І тому вкрай буде необхідним залучення висококваліфікованих фахівців до роботи за сумісництвом. З цього питання надала консультації головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Раїса Волошин.

 

Довідка.

   У 2017 році ФГ «Прилуцький» увійшло до рейтингу 100 найкращих аграрних підприємств України в проекті «Аграрна Еліта України» за версією журналу The Ukraian Farver.

  На сьогодні у господарстві працює 23 наймані працівники, які оформлені згідно із чинним законодавством, отримують заробітну плату своєчасно та в розмірі значно вище мінімальної.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)