Відбувся семінар з працівниками мережі магазинів виробничо-комерційної фірми Спліт» з питань гігієни праці та ринкового нагляду

Станіслав Сітнік - заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області роз’ясненив особливості проведення перевірок характеристик  нехарчової продукції у її розповсюджувачів - планових, позапланових,  за зверненнями  користувачів відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, а також відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

 Доповідач розповів про порядок подання повідомлення про продукцію, яка не відповідає загальній вимозі щодо безпечності продукції, органам державного ринкового нагляду.

Інший представник Управління, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська надала консультацію з питань організації проведення періодичних медичних оглядів працюючих у шкідливих та небезпечних умовах. Для даного підприємства це - робота вантажників (експедиторів), електротехнічного персоналу тощо. Дані категорії проходять періодичний медичний огляд згідно з Наказом № 246 від 21.07.2007 року «Про затвердження Порядку проведення періодичних медичних оглядів працівників певних категорій».

Наталія Струтинська звернула увагу на виконання рекомендацій, визначених закладом охорони здоров’я та лікарем з гігієни праці в заключному акті за результатами проходження періодичного медичного огляду та розроблення заходів для покращення умов праці на робочих місцях. Зазначила, що змінному передрейсовому огляду підлягають водії транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів.

Надані відповіді на запитання щодо організації проведення обов’язкового  первинного і періодичного профілактичного наркологічного огляду працівників та щодо попередніх та періодичних психіатричних оглядів. 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)