Оштрафовані за заборгованість із зарплати на 33507 гривень

Цього тижня, за результатами розгляду матеріалів інспекційних відвідувань, накладені штрафні санкції на два підприємства та фізичну особу-підприємця за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам більше як за один місяць. Інспекційні відвідування проводились за зверненнями громадян.

 Так, підприємство з Олександрії на день інспектування заборгувало зарплату 35 працівникам. Інспектори праці також виявили порушення щодо виплати зарплати не рідше, ніж 2 рази на місяць, оплати відпусток, оплати праці в першочерговому порядку у разі звільнення.

Інспекційним відвідуванням іншого підприємства у Кропивницькому встановлена заборгованість із зарплати перед 61 працівником.

Під час інспекційного відвідування фізичної особи – підприємця в Олександрівському районі зафіксована невиплата зарплати перед 54 працівниками, а також порушення щодо проведення остаточного розрахунку в день звільнення .

За результатами одного з відвідувань направлений лист для надання юридичної оцінки по відношенню до дій керівника підприємства, в яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

На суб’єктів господарювання накладено штрафи по 11169 гривень (на кожного) згідно з абз.3 ч.2.ст.265 Кодексу законів про працю України.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)