У Світловодську розглянули дотримання вимог охорони праці під час виконання газонебезпечних робіт та робіт у замкненому просторі

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві,котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Анатолій Шумейко взяв участь у засіданні міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення під керівництвом першого заступника Світловодського міського голови Олени Балюк. Розглянуто дотримання вимог охорони праці під час виконання газонебезпечних робіт та робіт у замкненому просторі, на виконання доручення обласної ради БЖД під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка.

 У засіданні також взяли участь страховий  експерт  з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  Сергій Якименко, члениміської ради та керівники комунальних підприємств, які виконують роботи  в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах тощо.

Виступаючі доповіли, що в 2017 – 2018 році на підприємствах міста не траплялися нещасні випадки зі смертельними наслідками і взагалі у цьому році спостерігається тенденція до зменшення виробничого травматизму. В той же час було проаналізовано групові  нещасні випадки , які  сталися на підприємствах м. Світловодська у 2012, 2016 роках. Підкреслено, що  необхідно, особливо в умовах підвищеної температури, приділяти більше уваги контролю за дотриманням працівниками вимог «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених міст» НПАОП 41.0-1.01-79, Типової інструкції з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт, НПАОП 0.00-5.11-85. та вимогам безпеки інших нормативних актів з охорони праці. Можна мінімізувати ризики виникнення нещасних випадків під час робіт у замкнених просторах якщо  більше приділять уваги питанням пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці, проведенню попередніх та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій, забезпечити  працівників необхідними засобами індивідуального захисту та забезпечення постійного  контролю повітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт.

Рада БЖД прийняла рекомендації для підприємств з вищезазначених питань.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)