Фахівці Управління позапланово перевірили ТОВ «ГЕО-ІНВЕСТ»

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор цього відділу Олександр Погорілий провели позапланову перевірку ТОВ «ГЕО-ІНВЕСТ». Перевірка щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт проводилась у  виробничому підрозділі підприємства – «Капустинський кар’єр» (Новоукраїнський район, біля с. Кам’яний Міст).

 В ході перевірки виявлено, що не в повному обсязі виконуються відповідні заходи по осушенню виробленого простору, через що допущено скупчення води на робочому майданчику видобувного уступу. На кузові екскаватора XYUNDAI R360 не нанесена таблиця сигналів. На зварювальному посту відсутні первинні засоби пожежогасіння. Не на всіх кисневих балонах нагвинчено на горловини запобіжні ковпаки. На РЩ-0,4 кВ в приміщенні зварювального посту не нанесено диспетчерські написи з зазначенням установки, що вмикається ним, його двері не зачинені та деформовано. Автомобіль БілАЗ 540  не укомплектовано упорами. На редукторі кисневого балону несправний манометр.

Результати перевірки оформлено відповідними актами та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Було також проведено спільну нараду, на якій висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення. Посадовим особам підприємства надано методичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)