Відбулася нарада з питань експлуатації вантажопідіймальних кранів в Гайворонському районі

     Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський  провів  нараду з колективом ТОВ «Сплайн ЛТД», з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження, під час  експлуатації  вантажопідіймальних кранів.

 

     Анатолій Дзіговський проінформував про рівень виробничого травматизму та основні обставини i причини нещасних випадків, які сталися протягом 2017 - 2018 років в Україні та в області під час експлуатації вантажопідіймальних  механізмів. Працівники ТОВ «Сплайн ЛТД» заслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо організації безпечної експлуатації і ремонту кранів.

    Обговорено особливості установлення та безпечної експлуатації стрілових самохідних  кранів на виробничих дільницях  згідно з проектами виконання робіт і технологічних регламентів, в тому  числі особливу увагу було звернуто на організацію проведення робіт поблизу повітряних ліній електропередач, відкритих розподільних устаткувань на відстані менше 40 м, що може бути під напругою, а також умови встановлення і роботи кранів поблизу укосів, котлованів або канав та дотримання вимог обрання місць та габаритів складування вантажів.

     Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів кранів уповноваженою спеціалізованою організацією, а також акцентовано увагу на необхідність  дотримання термінів проведення технічного обслуговування та ремонту і ведення   відповідної  документації.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)