Легалізація зайнятості та заробітної плати – один із пріоритетів в роботі Управління Держпраці у Кіровоградській області

Тіньова зайнятість та зарплата в конвертах – проблемні явища, які все ще залишаються, на превеликий жаль, актуальними. Ненормований робочий день, неоплата лікарняного листа та відпустки, залежність розміру заробітної плати від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці – досить не повний перелік порушень роботодавцями вимог законодавства. З цього розпочав свою роботу зустріч начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний з громадою м. Олександрії.

 

Небезпека тіньової зарплати, як і тіньові зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, не буде надходжень до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що люди не матимуть змоги отримувати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати. Відсутність запису у трудовій книжці зовсім позбавляє працівників пенсійного стажу.

Керівник Управління проінформував, що посадові особи Управління Держпраці здійснюють нагляд щодо забезпечення ефективного здійснення виконавчими органами міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад повноважень, визначених частиною третьою статті 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та центральними органами виконавчої влади повноважень, визначених частиною другою статті 259 КЗпП України.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)