Ігрові, спортивні майданчики та атракціони мають бути безпечними – наголосили на нараді у Світловодську

21 червня перший заступник Світловодського міського голови Олена Балюк провела тематичну нараду щодо організації підготовки спортивних споруд та інших місць для безпечного проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, безпечної експлуатації дитячих ігрових майданчиків та  атракціонної техніки.

 Нараду проведено за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Анатолія Шумейка, в. о. начальника Світловодського міжрайонного відділу управління ДСНС у Кіровоградській області Дмитра  Шевченка,  начальника Світловодської  РЕМ ПрАТ Кіровоградобленерго  Михайла Розпутнього , страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергія Якименка, начальників управлінь виконавчого комітету міської ради, директорів міських палацу культури, парку культури і відпочинку, дитячо-юнацької спортивної школи, спортивного комплексу.

Розглянуто питання :

- технічний  стан атракціонної техніки, що експлуатується  комунальним підприємством «Світловодський міський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» і заходів щодо їх належного утримання;

- про забезпечення виконання вимог порядку підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних  та культурно-видовищних заходів, затверджених постановою КМУ від від 18.12.1998 року № 2025.

Виступаючі надали інформацію про вимоги до майданчиків для встановлення атракціонів, монтажу обладнання, перевірки і випробування після монтажу, включення в  експлуатацію та організацію обслуговування атракціонів у відповідності з вимогами «Правил будови і безпечної експлуатації  атракціонної техніки»(НПАОП 92.7-.1.01-06), порядок підключення до мережі  електроустановки тимчасового електропостачання (атракціони тощо).

Особливу увагу приділено питанням безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків, значна частина яких не має власників та експлуатується з порушенням норм. Запропоновано розробити місцеві правила їх утримання та експлуатації і затвердити рішенням виконкому.

Також було відмічено, що на виконання вимог порядку підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних  та культурно-видовищних заходів, затвердженого постановою КМУ від 18 грудня 1998 року за № 2025, щорічно проводяться технічне обстеження спортивних споруд з метою встановленнях експлуатаційної надійності та стійкості будівельних конструкцій, відповідності шляхів евакуації затвердженим нормативам , а також здійснення заходів пожежної безпеки. В той же час, не завжди організатори заходів створюють спільні робочі комісії, не здійснюється оперативно-технічний огляд об’єктів, перевірка  підготовки обслуговуючого персоналу, не складаються протоколи про можливість проведення заходу. 

За результатами наради перший заступник міського голови дала доручення керівникам управлінь для забезпечення виконання вимог нормативних документів, покращення технічного стану атракціонної техніки, розробці проектів   документів,  тощо.  

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)