Фахівець Управління взяла участь у нараді із керівниками сільськогосподарських підприємств Кіровоградського району

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Ганна Масловська взяла участь у нараді з керівниками сільськогосподарських підприємств, яку провела голова Кіровоградської райдержадміністрації Алла Поліщук. Розглядалося питання про підвищення заробітної плати в аграрному секторі.

 Ганна Масловська надала сільгоспвиробникам роз’яснення щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення і  наголосила, що Управлінням Держпраці проводиться широка роз’яснювальна робота щодо дотримання вимог трудового законодавства. Зокрема, усунення порушень під час інспекційного відвідування не звільняє від сплати штрафу, який за одного неоформленого працівника складає 111690 гривень. Також Ганна Масловська звернула увагу на дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, особливо коли йде жнивна кампанія і люди працюють у вихідні дні, надурочно і надурочно.

Присутнім роздано буклети про переваги легальної праці. Якщо виникнуть питання, Ганна Масловська запросила учасників семінару звертатись до Управління за фаховими консультаціями.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)