Відбулося навчання для посадових осіб Управління

11 червня в учбовому класі Кіровоградського ЕТЦ відбулося планове навчання для посадових осіб Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 Головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці Тетяна Котлярова поінформувала, що наказом Державної служби України з питань праці №55 від 24.05.18 затверджено Покажчик нормативно-правових актів з охорони праці, а також визнано таким що втратив чинність наказ Державної служби України з питань праці №9 від 15.01.18 «Про затвердження Покажчика нормативно-правових актів з охорони праці».

З Покажчиком можна ознайомитися на офіційному сайті Державної служби України з питань праці в розділі Нормативна база.

Також головний спеціаліст зазначила : правила з охорони праці набирають чинності з дня їх опублікування в Офіційному Віснику України, навіть якщо їм не присвоєно НПАОП.

Головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу аварій і виробничого травматизму Альона Кочетова роз’яснила Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 30.11.2011 №1232, в частині повідомлення роботодавцем про нещасний випадок.

 

 

 

Інформаційно.

Стаття 254 КУпАП «Складення протоколу про адміністративне правопорушення».

Про вчинення адміністративного правопорушення                                                                                                    складається протокол  уповноваженими на те посадовою особою                 або представником громадської організації чи органу громадської самодіяльності.

Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається не пізніше двадцяти чотирьох годин з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, у двох примірниках, один із яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)