Продовжуємо співпрацю з об’єднаними територіальними громадами

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області взяли участь у семінарі, ініційованому сільським головою Великосеверинівської ОТГ Сергієм Левченком. Семінар пройшов у приміщенні актового залу комунального закладу «Великосеверинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Позашкільний центр» з керівниками фермерських господарств та агропідприємств, що функціонують на території сільської ради.

 Начальник відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ганна Масловська розповіла про заходи , які проводяться інспекторами праці із легалізації зайнятості в області та соціальні наслідки нелегальних трудових відносин.

Ольга Середа - начальник відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг роз’яснила порядок отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а також декларування  таких робіт відповідно до норм чинного законодавства.

На дотриманні безпеки умов праці під час проведення сільськогосподарських робіт  наголосила під час виступу начальник відділу нагляду в АПК та СКС Ірина Чирва-Репетир.

Керівникам сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств надана методична допомога – буклети про вимоги щодо дотримання законодавства про працю, інформаційні листи  про порядок проведення медоглядів, організацію безпечних умов праці під час весняно-польових робіт, отримання дозвільних документів та декларування робіт підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)