Справу розглянуто на користь Управління

Нещодавно Кіровоградський окружний суд розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом фізичної особи-підприємця з Новоукраїнки про визнання протиправною та скасування постанови Управління Держпраці у Кіровоградській області про накладення штрафу.

 Позивач посилається на те, що інспектором Управління проведено перевірку фізичної особи-підприємця щодо додержання законодавства про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування, за результатами якого складено акт. На підставі акта заступником начальника Управління винесено постанову про накладення на позивача штрафу в розмірі 3200 грн., з якою позивач не погодився. Підставою для накладення штрафної санкції, передбаченої абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП України, слугував факт вчинення позивачем порушення вимог ст.115 КЗпП України. щодо строків виплати працівнику заробітної плати. Зокрема, заробітна плата найманому працівнику виплачувалася раз на місяць.

При цьому, позивач вважає, що відповідачем не у відповідності до вимог закону застосовано до нього штрафну санкцію за виявлене порушення. Крім того, зазначив, що відповідач порушив порядок проведення перевірки та порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, оскільки позивачу не було забезпечено право на захист, право на надання обґрунтованих пояснень та доказів.

Заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши подані сторонами документи, з'ясувавши всі фактичні обставини, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи та вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню.

Враховуючи наведені норми чинного законодавства, а також встановлені судом обставини справи, суд дійшов висновку, що оскаржувану постанову прийнято відповідачем у встановленому законом порядку та з дотриманням вимог чинного законодавства, а тому позовні вимоги не підлягають задоволенню.

Рішення суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.255 КАС України та  може бути оскаржено до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду у встановлені терміни.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)