Розглянуто питання, пов’язані з безпечною експлуатацією ліфтів

За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області на комунальному підприємстві "ЖИТЛОСВІТ 2012" відбулась консультативна  нарада з питань охорони праці. В нараді взяли участь головний державний  інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергій Якименко, головний інженер КП «Житлосвіт 2012» Ольга Савич, інші посадові особи та працівники підприємства.

 Анатолій  Шумейко   звернув увагу на необхідність посилити  контроль за станом охорони праці та трудової дисципліни. Зупинився на питаннях безпечної експлуатації ліфтів згідно з вимогами НПАОП_0.00-1.02-08 - Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів. Навів приклади  аварій, які траплялися при експлуатації ліфтів, зупинився на їх причинах.  Нагадав обов`язки працівників,  відповідальних  за організацію та експлуатації ліфтів. Надав інформацію по створенню безпечних умов  під час                                                                                                                                      виконання робіт на висоті та  про порядок організації проведення  інструктажів  працівників з питань охорони праці і допуск їх до самостійної роботи у відповідності з НПАОП 0.00.-4.4.12-05  Типового положення про порядок  проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці.  

Учасники наради розглянули зміни до постанови КМУ №1007 Порядок   видачі дозволів на  виконання робіт підвищеної небезпеки   та  на  експлуатацію машин, механізмів підвищеної небезпеки.

Страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Фонду  Сергій Якименко зупинився  на стані виробничого травматизму  в регіоні та причинах нещасних випадків, на питаннях організації системи управління охороною праці на підприємстві. Проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги, які надаються Фондом соціального страхування потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Виступаючі відповіли на запитання  присутніх.

 

Інформаційна довідка: комунальне підприємство «Житлосвіт – 2012» створено в 2012 році, основний вид діяльності - Комплексне обслуговування об’єктів (КВЕД 81.10). Нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом на підприємстві не було

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)