Йшлося про виконання організаційних та технічних заходів безпеки при роботах в електроустановках до та вище 1000В для працівників ПрАТ «Гідросила Лєда»

Головний державний інспектор відділу машинобудування та енергетики  Управління Держпраці у Кіровоградській області Ігор Федоров провів семінар-нараду на тему: «Забезпечення виконання організаційних та технічних заходів безпеки при роботах в електроустановках до та вище 1000В» для працівників ПрАТ «Гідросила Лєда».

 В ході зустрічі спільно з генеральним директором Віктором Рудим та іншими працівниками підприємства проведено огляд безпечного стану  електрообладнання, засобів захисту, виробничого та побутових приміщень та виробничих цехів і приміщень  підприємства.

Встановлено, що роботи з оперативного та технічного обслуговування електроустановок до та вище 1000 В. проводяться у повній відповідності до вимог нормативно правових актів з охорони праці та електробезпеки, електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, на сьогодні працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з електробезпеки.

За результатами огляду в виробничому цеху підприємства було проведено семінар-нараду. Детально розглянуто питання забезпечення виконання організаційних та технічних заходів безпеки при роботах в електроустановках до та вище 1000В, безпечного та використання засобів індивідуального захисту при проведенні робіт з оперативного та технічного обслуговування в електроустановках до та вище 1000В. Також жінкам, які працюють на підприємстві та іншим працівникам було роз’яснено зміст статті 8 ( Забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами) і статті 10 ( Охорона праці жінок).

Відповідальним особам та керівникам підрозділів вказано на необхідність додержання на підприємстві встановленого порядку безпечного використання засобів індивідуального та колективного захисту при роботах в електроустанов-ках до та вище 1000 В., а також роз’яснено шляхи забезпечення виконання організаційних та технічних заходів безпеки при роботах в електроустановках до та вище 1000В на підприємстві.

 

Довідка.

Підприємство Прат «Гідросила Лєда» виконує роботи  з виготовлення  гідравлічних рукавів високого тиску для сільськогосподарської та будівельної техніки, має на своєму балансі  електроустановки  до та вище 1000В. Роботи підвищеної небезпеки виконуються згідно з дозволом, отриманим в органах Держгірпромнагляду у 2014 році, а також ліцензії на даний вид робіт.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)