Семінар для студентів Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна

З нагоди Дня охорони праці головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська провела семінар для студентів Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна.

 Наталія Струтинська звернула увагу   студентів на цьогорічний девіз Всесвітнього дня охорони праці - «Захищене і здорове покоління».

Розпочав семінар завідувач відділення загально-освітньої підготовки Олександр Ломака. До проведення заходу залучені були заступник директора з виробничо-господарських питань Микола Масленіков та  інженер з охорони праці Микола Яворський. 

Наталія Струтинська звернула увагу на гігієнічні умови праці медичного персоналу. Медичні працівники при виконанні своїх обов’язків піддаються негативному впливу несприятливих факторів лікарняного середовища – хімічних та біологічних (інгаляційні антисептики, лікарські аерозолі, мийні засоби, дезінфектанти та антисептики, контакти з кров’ю) , фізичних (високі температури, електромагнітні поля, іонізуюче випромінювання).

Інспектор зазначила, що охорона здоров’ я медичних працівників – це система профілактичних і лікувальних заходів, спрямованих на забезпечення належного санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму. Медичні огляди є частиною медико-профілактичного забезпечення працівників. Метою попередніх медоглядів є виявлення медичних протипоказань до того чи іншого виду трудової діяльності та запобігання професійним захворюванням. Періодичні медогляди мають на меті виявити факт і ступінь впливу на працівника шкідливих виробничих факторів для визначення  необхідних оздоровчих заходів.    

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)