Відбувся семінар щодо дотримання заходів безпеки при експлуатації електрообладнання та електроустановок і виконання робіт на висоті

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко за ініціативи керівництва КЗ Світловодської загальноосвітньої санаторної школи-інтерната І-ІІІ ступенів №2 Світлани Майстренко провів семінар з посадовими особами та працівниками закладу щодо дотримання заходів безпеки при експлуатації електрообладнання та електроустановок і виконання робіт на висоті.

 Інспектор звернув увагу на обов’язкове дотримання вимог безпеки, що вимагають НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт та на створення безпечних умов під час виконання робіт на висоті згідно з НПАОП 0.00-1.15-07  «Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті». При обговоренні вимог цих Правил зупинились на дотриманні працівниками організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках, поінформовано присутніх про правильний допуск працівників до робіт з підвищеною небезпекою та відповідність груп з електробезпеки працівників роботі, що виконується, про повноту і якість інструктажу на робочому місці. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт. Також була надана слухачам інформація про стан виробничого травматизму у регіоні, вказані основні причини, які привели до нещасних випадків.

До слухачів була доведена інформація про заходи із проведення семінарів з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці під девізом: «ЗАХИЩЕНЕ І ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ».

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)