Наше завдання – зберегти молоде покоління, як безцінний потенціал

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко з нагоди Дня охорони праці провела семінар для студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Ірина Бутенко повідомила, що цьогорічний девіз Всесвітнього дня охорони праці - «Захищене і здорове покоління».

 Відкрив семінар завідувач кафедрою теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Микола Садовий. Ірина Бутенко розповіла про основні орієнтири і принципи, визначені Урядом у Національній доповіді «Цілі сталого розвитку: Україна» -  реформи освіти та охорони здоров’я, децентралізацію влади, розв’язання економічних проблем.

Інспектор звернула увагу учасників семінару на актуальність популяризації культури безпеки і гігієни праці. Так, законодавство визначає вимоги як до роботодавця, так і до працівника щодо забезпечення відповідних умов праці для уникнення нещасних випадків та виникнення професійних захворювань.

-   Наше завдання – зберегти молоде покоління як безцінний потенціал для майбутнього становлення ефективної і сильної держави. Тому особливу роль у цьому процесі відведено школам і закладам вищої освіти – саме тут з дітьми і  молоддю мають проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу та навчання, спрямовані на формування культури охорони праці майбутніх працівників, - наголосила Ірина Бутенко.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)