Роз’яснювальною роботою з питань легалізації було охоплено 38 суб’єктів господарювання

Начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Олена Хіміч та головні державні інспектори відділу  Євгенія Краєвська та Оксана Колпак провели інформаційно-роз’яснювальну акцію щодо подолання не задекларованої праці в смт. Новгородці.

 Роботою було охоплено 38 суб’єктів господарювання, переважно фізичні особи – підприємці. На окремих робочих місцях були виявлені неоформлені наймані працівники.

Найманим працівникам та роботодавцям роз’яснено негативні наслідки роботи без укладення трудового договору. Вручені інформаційні буклети з метою запобігання тінізації ринку праці.

Також було поінформовано, що у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати збільшились і суми штрафних санкцій, які накладаються на суб’єкти господарювання у випадку порушення законодавства про працю на підставі ст. 265 КЗпП України. Так, з 1 січня 2018 року за кожного неоформленого працівника штрафна санкція складає 111 690,0 грн. (тридцять мінімальних заробітних плат).

Отже, всі роботодавці мають час для впорядкування трудових відносин з найманими працівниками та виправлення інших порушень законодавства про працю. В подальшому при проведенні перевірок інспектором не буде надаватися час для оформлення трудових відносин, а будуть вживатися всі заходи впливу до роботодавця.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)