Відбулася нарада з питань експлуатації самохідних підйомників і вантажопідіймальних кранів

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів  нараду з колективом Вільшанського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження під час експлуатації та обслуговування самохідних підйомників і вантажопідіймальних кранів.

 Анатолій Дзіговський  проінформував  про рівень виробничого травматизму та основні обставини i причини нещасних випадків, які сталися протягом  2017 року в області під час експлуатації вантажопідіймальних механізмів . Працівники РЕМ заслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо організації безпечної експлуатації і ремонту підйомників та кранів.

Обговорено особливості установлення та безпечної експлуатації підйомників і кранів на виробничих дільницях згідно з проектами виконання робіт і технологічних регламентів, в тому  числі загострив увагу  на організацію проведення робіт поблизу повітряних ліній електропередач,  відкритих розподільних устаткувань на відстані менше 40 м, що може бути під напругою, видачі наряд-допуску та інструктажу працівників, а також поблизу укосів, котлованів.

Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів вантажопідіймальних механізмів уповноваженою спеціалізованою організацією, а також було акцентовано увагу на необхідність дотримання термінів проведення технічного обслуговування та ремонту i ведення відповідної документації.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)