Обговорено використання технологічних транспортних засобів під час виконання робіт у колійному господарстві

У виробничому підрозділі «Знам’янська колійна машинна станція» (КМС-63) Служби локомотивного господарства регіональної філії «Одеська залізниця» проведено інформаційно – консультативну зустріч із працівниками та посадовими особами підприємства. В заході взяв участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Максим Кирилюк.

 Обговорено використання технологічних транспортних засобів під час виконання робіт у колійному господарстві. Максим Кирилюк нагадав присутнім про проходження щорічного технічного огляду відповідно до "Порядку проведення державного технічного огляду великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів", затвердженого Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 27 січня 2010 року №9, та наголосив на дотриманні правил охорони праці під час виконання робіт у колійному господарстві  (НПАОП 63.21-1.25-07). Усі роботи, що    пов'язані з будівництвом, модернізацією, демонтажем, ремонтом і реконструкцією колій, споруд і пристроїв колійного господарства мають виконуватися відповідно до    затверджених технологічних процесів, які регулюються нормативно-технічними документами. Увагу акцентовано на технологічних картах, що регламентують технологічні  процеси та  мають містити вимоги безпеки під час їх виконання.

 

Додаткова інформація.

Колійна машинна станція — механізоване рухоме підприємство колійного господарства, яке виконує планові роботи щодо ремонту колії на експлуатаційних частинах залізниці. Як правило, КМС складається із підготовчої, основної та опоряджувальної колон (ланкову колію збирають та розбирають на автоматичних та напівавтоматичних лініях виробництва). КМС виконує такі види ремонтів: реконструкція верхньої будови колії, всі види капітального ремонту, підсилення середнього, середній та підйомочні ремонти колії, заміна стрілочних переводів, заміна рейок нових та старих, підсилення земляного полотна, захист від снігових заметів та затоплення колії. Важливою задачею КМС є збільшення ефективності виконання наданих у графік руху поїздів «вікон», зниження втрат через затримку поїздів, на основі надання прогресивних технологій і найкращого використання машин і механізмів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)