Обговорено заповнення декларації по розділах

Головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко під час планового навчання з працівниками Управління висвітлила питання про дотримання вимог фінансового контролю, зокрема в частині особливостей заповнення електронних декларацій.

 Увагу слухачів звернуто на нормативно - правове забезпечення декларування, роботу системи електронного декларування і невідворотність відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

Ангеліна Мусієнко обговорила заповнення декларації по кожному з 16 розділів. Фахівець зробила акцент на соціальних виплатах, субсидіях, що вважаються доходом і відображаються в декларації лише у разі їх монетизації, тобто виплатах (нарахуваннях) у грошовій формі. 

Крім того, Ангеліна Мусієнко нагадала присутнім про те, що у разі істотних змін у майновому стані, а саме отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на                1 січня 2018 року (88100 грн), у термін, що не перевищує 10 календарних днів, з моменту отримання такого доходу, необхідно подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, шляхом заповнення відповідної форми на сайті НАЗК.

Фахівець зазначила, що основними принципами електронної системи подання декларації являється відкритість, всебічність, відповідальність.

В ході навчання присутні отримали відповіді та роз’яснення на свої питання.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)