В ході семінару інспектор висвітлила питання, що таке трудовий договір

13 березня 2018 року головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Наталія Пащенко провела семінар у фізичної особи – підприємця Ніколаєвої Ірини Вікторівни на тему: «Порядок укладення трудових договорів».

 В ході семінару інспектор висвітлила питання: що таке трудовий договір, форми його укладення, у яких випадках додержання письмової форми трудового договору є обов’язковим, а також  акцентувала увагу присутніх на перевагах офіційного укладення трудових договорів.  Якщо працівник працює неоформленим, він втрачає право на соціальне страхування, оскільки із винагороди, яку він отримує неофіційно, не сплачуються страхові внески. У випадку хвороби, він втрачає право на отримання допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. У випадку настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання втрачає право на отримання відшкодування шкоди. Не має права на щорічну оплачувану відпустку, а також робота не зараховується до страхового стажу.

Учасників семінару цікавили питання щодо порядку нарахування середнього заробітку, індексації доходів, атестації робочих місць за умовами праці, на які інспектор надала вичерпні відповіді.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)