Фахівці Управління провели інформаційно – консультативну зустріч із працівниками підприємства будівельної галузі

Відповідно до розпорядження начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного про проведення заходів превентивного характеру щодо дотримання трудового законодавства та законодавства з питань охорони праці у будівельній галузі та промисловості будівельних матеріалів, фахівці Управління провели інформаційно – консультативну зустріч із працівниками підприємства будівельної галузі, малого приватного підприємства «Тарон». У заході взяли участь начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Лариса Салтан та головні державні інспектори Наталя Новікова та Максим Кирилюк.

 Наталя Новікова проаналізувала стан охорони праці на підприємстві, наявність відповідних дозвільних документів та надала роз’яснення щодо організації роботи служби охорони праці, ведення відповідної документації., щодо продовження дії дозволу відповідно до «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 26.10.11 № 1107.

Максим Кирилюк проаналізував причини нещасних випадків минулого року, які сталися під час експлуатації транспортних засобів. Наголосив на дотриманні правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12). Особливу увагу було акцентовано на роботі в умовах ожеледиці, снігопаду та низьких температур. Так, перед випуском транспорту потрібно  провести технічне обслуговування транспортних засобів, а взимку – додатково обладнати ланцюгами проти ковзання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)