У ТОВ НВФ «Карма» розглянули організаційні заходи, що убезпечують працівників під час виконання робіт в електроустановках

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативний семінар для електротехнічних працівників ТОВ НВФ «Карма» щодо дотримання вимог правил безпеки при виконанні робіт в електроустановках напругою до та понад 1000 В.

 Під час спілкування були розглянуті організаційні заходи, що убезпечують працівників під час виконання робіт в електроустановках, обумовлені НПАОП 40.1-1.21-98  «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів». Також обговорювались питання щодо проведення та оформлення опосвідчення стану безпеки електроустановок. Наголошено на тому, що регламентні роботи по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів виконуються підприємством (власником) згідно з орієнтовним переліком робіт. Періодичність опосвідчень стану безпеки встановлена один раз на три роки, після первинного опосвідчення. Рівень безпечного стану електроустановок оформляється актом, у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві. Акт затверджується керівником підприємства (організації), власником.

Акти опосвідчення стану безпеки електроустановок реєструються та зберігаються на підприємстві (організації), у власника. Копія акта, по закінченню звітного періоду, направляється в територіальні органи Держпраці.

Опосвідчення стану безпеки тих електроустановок споживачів, що вичерпали свій ресурс, провадиться експертно-технічними центрами Держпраці або іншими спеціалізованими організаціями, які мають дозвіл Держпраці на виконання таких робіт.

Слухачі отримали відповідні роз’яснення та інформацію «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2010 р. № 725 і від 26 жовтня 2011 р. № 1107»

    

.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)