У Світловодському ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград проведено навчання та консультативну зустріч

В учбовому класі Світловодського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» проведено навчання осіб, відповідальних за водопостачання та водовідведення, згідно p НПАОП 0.00-1.23-10 «Правилами охорони праці при виробництві, зберіганні, транспортуванні та застосуванні хлору». Навчання провів головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки УправлінняДержпраці в області  Юрій Касьян.

 

Під час навчання фахівець детально зупинився на застосуванні хлору, на його властивостях та впливі на організм працівника. Інспектор звернув увагу на вимоги безпеки під час  виконання робіт з використанням хлору. Нагадав про обов’язкове використання засобів індивідуального захисту, про проходження медоглядів, проведення інструктажів тощо.

Інспектор рекомендував за необхідності переглянути інструкції з охорони праці, враховуючи зміни до Положення про розробку інструкцій з охорони  праці та провести позапланові інструктажі у зв’язку зі змінами до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Переліку робіт з підвищеною небезпекою.

На численні запитання учасників навчання фахівець надав відповіді. На завершення заходу учасники навчання пройшли перевірку знань.

Після перевірки знань відбулась інформаційно – консультативна зустріч із працівниками підприємства. В заході взяла участь головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Тетяна Петрова.

Інспектор нагадала основні причини травматизму на підприємстві: порушення трудової дисципліни, вимог інструкцій з охорони праці, режиму праці та відпочинку, незастосування засобів індивідуального захисту, особиста необережність.   Тетяна Петрова також порушила питання дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів, а також змін та доповнень, що відбулися у 2017 році.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)