Проведено семінар з питань законодавства про працю із застосуванням тестових завдань

В сучасних умовах особливо зростає роль та значення рівня професійної компетентності працівників для забезпечення ефективності виробництва. Тестування рівня професійної компетентності є складовою частиною підвищення кваліфікації працівників та створює умови для їх безперервного професійного зростання.

 З цією метою було проведено семінар у відділі культури і туризму Маловисківської районної державної адміністрації  із запрошенням керівників структурних підрозділів.

Семінар складався з двох частин. В першій частині проводилося тестування присутніх осіб на  тему: «Трудовий договір». Тестові завдання містили питання, що вимагали альтернативної відповіді («так» чи «ні»). В другій - проводилося роз’яснення по кожному тестовому питанню із залученням учасників до співбесіди.

        У ході семінару з головний державний інспектор Раїса Волошин обговорила із присутніми питання про поняття трудового договору. Розглянуто випадки, коли додержання письмової форми трудового договору є обов'язковим, дано класифікацію трудових договорів за критеріями строків, про строки і результати випробування, а також коло осіб, щодо яких не може встановлюватися випробування.  Особливу увагу було звернуто на підстави припинення і розірвання трудового договору, кожна з яких була проаналізована, на порядок звільнення з роботи, здійснення розрахунку, порядок заповнення трудових книжок та їх видачу.

        В ході семінару визначено сильні та слабкі сторони опитуваних. Індивідуальні виступи  учасників семінару були застосовані для того, щоб з’ясувати таку інформацію: чи використовують учасники отримані знання на практиці, які питання, що розглядалися на семінарі, виявились для них найбільш корисними, а які потребують більш детального роз’яснення. Найбільш корисними для роботи на практиці виявилося питання про особливості підготовки та оформлення розпорядчих документів, порядок звільнення працівників та інші.

         Семінар із застосуванням тестування  здійснювався з метою з’ясування рівня обізнаності учасників і наявності складнощів у розумінні окремої теми законодавства. За результатами семінару  кожна особа мала змогу оцінити свої знання,  визначити рівень професійної підготовки, засвоїти  знання з цієї теми, підвищити свою кваліфікацію, мала змогу спілкуватися з колегами з різних установ.

  Всі опитані учасники виявили бажання взяти участь у наступних семінарах з питань  законодавства про працю із застосуванням тестових завдань.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)