Розглянуто виконання робіт з рекультивації

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області провели превентивний захід з питань промислової безпеки та охороні праці у відокремленому підрозділі  «Олександрійська виконавча дирекція з ліквідації шахт» «ДП Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація»».

 В заході взяли участь завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в Кіровоградській області Юрій Деменський, головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Олександр Погорілий, директор Володимир Горобець, головний інженер Євген Орел та посадовці підприємства.

На ліквідованих об’єктах ДХК «Олександріявугілля», а саме шахті «Новомиргородська», шахті «Ведмежоярська», шахті «Верболозівська», ДП «Бурвугілля», розрізі «Верболозівський» передбачено ведення робіт з гірничотехнічної рекультивації. Виконання робіт будуть виконувати підрядні організації, які виграють тендерні торги в головній компанії «ДП Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» в м. Києві та після заключення відповідних договорів. На жаль на даний час питання фінансування цих робіт ще повністю не вирішене.

Посадовим особам підприємства надана інформація про стан виробничого травматизму на промислових підприємствах Кіровоградської області, ознайомлено з причинами нещасного випадку зі смертельним  наслідком. Під час проведення наради акцентовано увагу присутніх на персональну відповідальність посадових осіб та робітників за порушення вимог нормативних документів з охорони праці та створенню безпечних умов праці на кожному робочому місці. Підкреслено, що виконання робіт з підвищеною небезпекою проводити тільки за наявності дозволів на виконання робіт та експлуатацію об’єктів з підвищеною небезпекою.

 Розглянуто питання виконання робіт з рекультивації відповідно до вимог Гірничого закону України та «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10

Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)