Інформаційно – консультативна зустріч в ТОВ «Індустріальна компанія України ВФ»

 На запрошення директора ТОВ «Індустріальна компанія України ВФ» (м.Знамянка) Юрія Юрьєва, інпектори Управління Держпраці у Кіровоградській області провели інформаційно – консультативну зустріч із працівниками підприємства.

  В заході взяли участь головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Наталя Новікова ,Максим Кирилюк на начальник відділу Лариса Салтан. Наталя Новікова проаналізувала стан охорони праці на підприємстві, наявність відповідних дозвільних документів та надала роз’яснення щодо організації роботи служби охорони праці, ведення відповідної документації. Проконсультувала інженера з охорони праці ТОВ «Індустріальна компанія України ВФ» Володимира Насипайка, про внесення змін до постанови КМУ від 26.10.11 № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», які затверджені постановою КМУ від 07.02.2018 №48.

  Максим Кирилюк проаналізував причини нещасних випадків минулого року, які сталися під час експлуатації транспортних засобів. Наголосив на дотриманні правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12). Особливу увагу було акцентовано на роботі техніки у віддаленні від основної бази в умовах ожеледиці, снігопаду та низьких температур. Роботодавець має з’ясувати на місці майбутнього розташування, умови та особливості роботи, організацію житла та побуду працівників, зберігання та технічного обслуговування транспортних засобів, медичного огляду водіїв. Перед відправленням транспорту потрібно також провести технічне обслуговування транспортних засобів, а взимку – додатково обладнати ланцюгами проти ковзання.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)