Флеш-моб за легалізацію трудових відносин

  Фахівці  Управління Держпраці у Кіровоградській області з метою запобігання тінізації ринку праці провели інформаційно-роз’яснювальну акцію серед суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у місті Кропивницькому.

 

  Найманим працівникам та роботодавцям роз’яснено негативні наслідки роботи без укладення трудового договору, що легальна зайнятість - це захист трудових та соціальних гарантій громадян.

  Відповідно до статті 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, належні, безпечні та здорові умови праці. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. Держава створює умови для повного здійснення права громадян на працю. Управління Держпраці у Кіровоградській області здійснює державну політику у сфері контролю за додержанням законодавства про працю.

  У зв’язку з поширенням підміни трудових відносин укладенням цивільного договору роз’яснено, що виконання працівником роботи на підставі цивільно-правового договору, який містить ознаки трудового договору, вважається допуском працівника до роботи без оформлення трудових відносин.

  Вручено більше трьохсот інформаційних буклетів, в яких вказані ризики не задекларованого та переваги офіційного працевлаштування. Також зазначені контактні телефони фахівців Управління, за якими можна отримати безкоштовну консультацію з будь-яких питань законодавства про працю.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)