Роботі котелень – посилена увага та контроль

   В спільному підприємстві  ТОВ  «Світловодськпобут»,пройшла консультативна  - нарада  з питань охорони праці під час експлуатації опалювальних котелень, теплових пунктів,теплових мереж та тепловикористовувальних установок.

  В нараді, яка  була організована  за ініціативи Управління Держпраці в Кіровоградській області  взяли участь і виступили головний державний інспектор відділу  нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку  Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, головний  спеціаліст –  страховий  експерт  з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  у Кіровоградській області Сергій   Якименко,      На нараді були присутні   керівники підприємства та керівники структурних підрозділів.

   Анатолій Шумейко  надавінформацію  про вимоги  нормативно правових актів з  охорони праці   до  суб`єктів господарювання , які здійснюють експлуатацію  опалювальних котелень, теплових пунктів, теплових мереж, тепловикористовувальних установок. Звернув увагу на організацію проведення технічного опосвідчення  котлів,  проведення своєчасного ремонту котлів за затвердженим графіком  планово – запобіжного ремонту, обслуговування котлів навченим та атестованим персоналом , організацію  перевірки справності схеми і приладів автоматики  безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів , проведення налагоджувальних робіт, виконання персоналом виробничих інструкцій,  проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень,  ведення необхідної технічної документації. Наголосив на необхідності   посилити  контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, підкресливши, що безаварійна робота насамперед обумовлена рівнем фахової підготовки працівників, які обслуговують котли і мережі .

  Сергій Якименко – проаналізував нещасні випадки які траплялись в місті на теплогенеруючих підприємствах, зупинився на причинах та заходах по їх запобіганню. Особливу увагу приділив питанням забезпечення працівників засобами індивідуального захисту проходження ними медичних оглядів.

  Присутні  отримали відповіді на запитання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)