Про фінансовий контроль як превентивний антикорупційний механізм

 Головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко провела з працівниками Управління чергове навчання на тему: «Стан корупції в Україні у 2017 році» .

 Фахівець зазначила, що у 2017 році проблема боротьби з корупцією була така ж актуальна, як і десять років тому. І саме тому відноситься до найпріоритетніших проблем, що стоять перед українським суспільством.

  Доповідач звернула увагу присутніх, що за корупцію в Україні передбачена дисциплінарна, адміністративна та кримінальна відповідальність.

 Навела статистичні дані Верховного суду України щодо стану протидії корупції в Україні у 2017 році. Зазначила про результати розгляду судами кримінальних проваджень (справ) про корупційні злочини, кількість засуджених осіб за корупційні злочини залежно від категорії суб’єкта злочину, результати розгляду судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

 Крім того, у рамках навчання А. Мусієнко висвітлила тему: « Про фінансовий контроль як превентивний антикорупційний механізм». Акцентувала увагу присутніх на початок нового етапу електронного декларування. Учасники заходу опрацювали типові помилки, які виникали під час декларування у попередніх періодах.

 Підсумовуючи, зазначила, що декларування доходів державних службовців у 2018 році – серйозне питання, яке буде дуже суворо контролюватися. Якщо не відбудуться зміни найближчим часом, то декларування стане невід’ємною частиною життя кожної особи.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)