Семінар з охорони праці проведено на машинобудівному заводі «Коліймаш»

   Посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар для працівників машинобудівного заводу «Коліймаш» м.Кропивницький.

    Під час заходу обговорено актуальні питання з охорони праці та промислової безпеки.

   Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павло Третяк звернув увагу присутніх на вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, рівень виробничого травматизму на підприємствах Кіровоградської області та основні причини настання нещасних випадків у процесі трудової діяльності. Також загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками, при експлуатації електрообладнання та електроустановок, вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці, щодо безпечного виконання робіт.

   Головний державний інспектор  Андрій  Залевський довів до відома присутніх про обставини і причини, які призвели до нещасного випадку, який стався з працівником підприємства при виконанні робіт на висоті. Також розглянуто шляхи по недопущенню подібних нещасних випадків. Детально розглянуто питання про видачу розпоряджень та складання наряду-допуску при виконанні робіт на висоті, необхідність декларування цих робіт, та якість проведення цільового інструктажу перед початком виконання робіт. Акцентував увагу, щодо обов’язків наглядача та використання засобів захисту при виконанні робіт.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)