Фахівці Управління провели практичні заняття з питань охорони праці для працівників професійно-технічного училища

  Головні державні інспектори відділу нагляду в агропромислового комплексу  та соціально культурної сфери Анна Лішенко та Ірина Бутенко провели практичні заняття з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму із спеціалістами закладу.

   Анна Лішенко звернула увагу працівників харчоблоку на шкідливі умови праці, зокрема  підвищене фізичне навантаження; підвищена напруга в електричній мережі, замикання якої може пройти через тіло людини; небезпека вибуху парового обладнання, газового обладнання; небезпека отруєння продуктами горіння газового обладнання; підвищена температура повітря робочої зони; підвищена температура поверхні обладнання; підвищена вологість повітря робочої зони та необхідність оцінювати ризики отримання травм пов’язаних із шкідливим умовами праці.

  Також роз’яснено, що до роботи на харчоблоці допускаються особи у віці не молодші 18 років, які пройшли спеціалізовану підготовку, мають ІІ групу електробезпеки, згідно з п.2.3. розд. 4 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів та не мають протипоказань по стану здоров’я.

  На харчоблоці повинно бути у наявності  укомплектована медаптечка, справні  стандартні світильники,   приточно-витяжна вентиляція,  заземлення електроприладів, наявність діелектричних гумових килимків на підлозі біля електроприладів й електроустаткування та дерев’яних решіток на підлозі.

  Ірина Бутенко наголосила на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму, посилення контролю за станом охорони праці в закладі, забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

  Також обговорили правильне заповнення журналів вступних інструктажів та на робочому місці для працівників закладу згідно з вимогами Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05.

  Рекомендовано переглянути інструкції з охорони праці з урахуванням змін, внесених до «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» НПАОП 0.00-4.15-98.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)