Фахівці Управління провели лекційне заняття для керівника та працівників Олексіївської сільської ради Бобринецького району

 07 лютого 2018 року відбулося лекційне заняття у Олексіївській сільській раді Бобринецького району за участю сільського голови  Івана Кравченка, директора бібліотеки Миколи Ізбаш та працівників сільської ради.

 

 Ірина Бутенко – головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області розповіла про організацію та документальне оформлення охорони праці в установі. Також звернула увагу на роботу відповідального з охорони праці та осіб відповідальних за охорону праці безпосередньо на робочих місцях (керівників структурних підрозділів), та на основні порушення, які були виявлені під час проведення  перевірок Управлінням  Держпраці за минулий період.

 Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Анна Лішенко наголосила на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму.

 Враховуючи те, що бібліотека є закладом де працівники залучаються до робіт на висоті понад 1,3 м (стелажі з книгами) роз’яснили вимоги для проведення декларування відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, зокрема щодо декларування робіт на висоті 1,3 м,  відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. №1107.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)