Дотримання вимог законодавства про працю- одне з основних питань в діяльності фахівців Управління

  Головним державним інспектором відділу з питань праці, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Кіровоградській області Оленою Коломійчук спільно з фахівцями управління соціального захисту населення Голованівської райдержадміністрації здійснено інформаційний рейд з питань легальної зайнятості 37 суб’єктів господарської діяльності шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з даного питання.

  Роботодавців та найманих працівників в черговий раз ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками нелегальної зайнятості та відповідальністю роботодавця у вигляді штрафу за порушення трудового законодавства.

  З роботодавцями і найманими працівниками проводилась роз’яснювальна робота з приводу важливості та переваг офіційного працевлаштування, відповідальності за порушення трудового законодавства, видавались «буклети» про основні права під час перебування у трудових відносинах та про розміри штрафних санкцій за порушення трудового законодавства.

  Також наголошено на тому, що необхідно остерігатися псевдо-перевіряючих, які вимагають сплатити штраф одразу на місці здійснення підприємницької діяльності. Окрім того, інспектори праці мають службові посвідчення, в яких зазначаються їх місце роботи, посада та дата видачі. На сайті Держпраці розміщено інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці — тож відтепер є можливість перевірити не лише наявність в інспектора праці службового посвідчення, а й звірити усі наведені у ньому дані, аби впевнитися, що посвідчення є справжнім.

  За результатами інформаційного рейду, було розповсюджено 58 буклетів з питань переваг легальної зайнятості. Робота у даному напрямку триватиме і надалі.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)