Про гарантії і компенсації при службових відрядженнях розглянули на семінарі у міській централізованій бібліотечній системі

  08 лютого 2018 року головним державним інспектором відділу з питань експертизи умов праці Наталією Пащенко для працівників Міської централізованої бібліотечної системи був проведений семінар на тему: «Гарантії і компенсації при службових відрядженнях».

   Учасникам цього заходу було роз’яснено на які саме гарантії і компенсації має право працівник, який  направляється у службове відрядження.

  Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: добові за час перебування у відрядженні, вартість проїзду до місця призначення і назад та витрати по найму жилого приміщення. Добові відрядженим працівникам виплачуються за всі дні відрядження, включаючи вихідні, святкові, неробочі дні, день від'їзду і день приїзду. Розмір оплати праці працівникам, які направлені у службове відрядження не може бути нижчим середнього заробітку.

  Крім того, присутні були ознайомлені з деякими питаннями щодо індексації доходів громадян, порядку надання відпусток , відповідальності за порушення вимог законодавства про працю.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)