На семінарі проінформували працівників з питань атестація робочих місць за умовами праці та звільнення за прогул

  6 лютого 2018 року головним державним інспектором відділу з питань експертизи умов праці Управління Дежпраці у Кіровоградській області  Наталією Пащенко для працівників ФОП Матвієнко Надії Леонідівни був проведений семінар на тему: «Звільнення за прогул. Атестація робочих місць за умовами праці».

  Учасникам цього заходу було роз’яснено у яких випадках працівник може бути звільнений за прогул, які причини відсутності працівника на роботі вважаються поважними, а які неповажними. У разі достатніх підстав вважати відсутність працівника прогулом без поважних причин, керівник підприємства приймає рішення про накладення на нього одного з дисциплінарних стягнень, а саме: оголосити догану працівнику, звільнити працівника за пунктом 3 статті 40 КЗпП (якщо до працівника раніше протягом року вже застосовувалися дисциплінарні стягнення за інші порушення трудової дисципліни), звільнити працівника за пунктом 4 статті 40 КЗпП.

 При цьому було зазначено, що застосування дисциплінарних стягнень є правом, а не обов’язком роботодавця та вказано строки застосування дисциплінарного стягнення.

 Також були висвітлені питання щодо атестації робочих місць за умовами праці та надані відповіді на всі запитання поставлені у ході проведення заходу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)