НАВЧАЄМО «ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ СИСТЕМ ГАЗОПОСТАЧАННЯ»

  Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області продовжують проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

   Так, в приміщенні ПП «Кіровоградський регіональний учбовий центр» було проведено навчання осіб, відповідальних за газове господарство, згідно «Правил безпеки систем газопостачання». Навчання провела начальник відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Управління Галина Спіріна.

  Під час проведення навчання фахівець детально зупинилася на змінах і нововведеннях, що відбулись у нормативному документі щодо вимог безпеки при експлуатації систем газопостачання, при проведенні пускових і передпускових робіт на об’єктах систем газопостачання, безпечного виконання газонебезпечних робіт, вимог безпечної експлуатації газорегуляторних пунктів, внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будинків тощо.

  Звернула увагу, на обов’язковому проведені технічних оглядів та експертних обстежень котлів, обстежень димових вентиляційних каналів, наявності експлуатаційної документації, організації технічного обслуговування обладнання, наявності документів дозвільного характеру, призначення відповідальної особи за справний стан та безпечну експлуатацію котлів.

  З відповідальними за газове господарства розглянуто питання проведення перевірки справності дії запобіжних клапанів, манометрів, живильних пристроїв, продувки котлів, справності автоматики безпеки, аварійного електричного освітлення. Акцентувала увагу на розробленні виробничої інструкції та інструкції з охорони праці для відповідальних осіб.

  На численні запитання учасників навчання були надані відповіді. На завершення заходу учасники навчання пройшли перевірку знань.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)