У Мінсоцполітики запевняють, що роботодавці здатні підняти людям зарплати

  У Міністерстві соціальної політики вважають, що податки не мають сильного тиску на роботодавців, тож ті можуть підвищити зарплати працівникам.

  Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє Еспресо.TV.

   Він зауважив, що для того, аби українці не виїжджали працювати в інші країни, їм потрібно платити більше. Щодо роботи у бюджетних сферах, то підвищенням зарплат там займається влада.

   Щодо професій у небюджетній сфері, то тут, за словами міністра, кваліфікованих людей наймати практично неможливо. Проблема полягає у тому, що работодавці платять їм невеликі зарплати, тож працівники мають їхати за кордон.

 «Якщо говорити про податкове навантаження, то у Фонді оплати праці в 2016 році ставка єдиного соціального внеску була знижена на 40%. І говорити про те, що сьогодні податки задушили работодавців з точки зору оплати праці, було б великим перебільшенням», — наголосив Рева.

Говорячи про структуру вартості товару, він порівняв Польщу та Україну і зауважив, що у першій частка зарплати складає 50%, а в Україні — не більше 10%.

«Потрібно трошечки своїми прибутками поділитися і підняти заробітну плату людям, які є кваліфікованими працівниками», — підсумував Рева.

Джерело інформації: Дебет-Кредит

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)