Із спеціалістами ТОВ «Завод Технологічного Обладнання» обговорили дотримання вимог охорони праці

Головні державні інспектори відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Денис Гиба та Андрій Залевський провели семінар з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму із спеціалістами ТОВ «Завод Технологічного Обладнання» ( м. Кропивницький).

   Андрій Залевський поінформував присутніх про стан виробничого травматизму на машинобудівних підприємствах області за підсумками 2017 року, їх причини, наслідки та шляхи недопущення.

Денис Гиба наголосив на виконанні у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки, якими, згідно з вимогами НПАОП 40.1-1.21-98 - «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів», досягається безпека робіт.

Більш детально обговорили застосовування працівниками при обслуговуванні електроустановок основних і додаткових засобів захисту від ураження електричним струмом відповідно до НПАОП 40.1-1.07-01 - «Правил експлуатації електрозахисних засобів». Основними електрозахисними засобами для роботи в електроустановках є електроізолювальні засоби, ізоляція яких довгий час витримує робочу напругу електроустановки і які дозволяють працювати на струмовідних частинах, що перебувають під напругою.

 

Довідка.

Підприємство спеціалізується на виготовленні технологічного обладнання для виготовлення фарб, лаків та іншої хімічної продукції, тому на прохання працівників учасники заходу розглянули безпечне виконання зварювальних робіт, зокрема в ємностях та на висоті.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)