Неправильне використання газобалонних установок та неналежне їх наповнення взимку може призвести до особливо тяжких наслідків

У КП «Надія» (Кіровоградський район) відбулася інформаційно – консультативна зустріч із працівниками підприємства. В заході взяли участь головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Упрапвління Держпраці в робласті Ігор Дьяченко та Тетяна Петрова, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Сергій Бабенко.

Ігор Дьяченко звернув увагу на те, що при сильних морозах і снігопадах власникам газифікованих житлових будинків, квартир рекомендується позапланово проводити огляд оголовків димових та вентиляційних каналів, очищати їх від снігу та льоду. Нагадав, що неправильне використання газобалонних установок та неналежне їх наповнення взимку може призвести до особливо тяжких наслідків. Під час морозів треба уникати обігріву приміщень за допомогою плит і духових шаф.

Тетяна Петрова нагадала, що з метою виключення виробничого травматизму в ускладнених зимових умовах, необхідно: своєчасно очищувати територію від снігу та льоду; посипати проїзди та пішохідні доріжки піском, сіллю та іншими реагентами; прибирати снігово-льодяні утворення з дахів будівель та споруд; обладнати у відповідності до вимог пожежної безпеки місця для обігріву; проводити з працівниками позапланові інструктажі з питань охорони праці тощо.

Сергій Бабенко проаналізував причини нещасних випадків минулого року, які сталися під час експлуатації транспортних засобів. Наголосив на дотриманні правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12). Нагадав, що важливим заходом запобігання нещасних випадків узимку є проведення на підприємствах позачергових інструктажів з безпеки дорожнього руху для водіїв транспортних засобів. А також, перед відправленням транспорту потрібно провести технічне обслуговування транспортних засобів, а взимку – додатково обладнати ланцюгами проти ковзання.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)