Спільний семінар з працівниками виробничої дільниці ТОВ «Гідроенергоінвест»

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області та відділення Фонду соціального страхування у Гайворонському районі провели семінар-нараду з працівниками виробничої дільниці ТОВ «Гідроенергоінвест» з питань протидії виробничому травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці при експлуатації вантажопідіймальних кранів та посудин працюючих під тиском, а також  ознайомлення з Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 Головний державний інспектор Управління Держпраці доповів про рівень виробничого травматизму та основні обставини і причини нещасних випадків, які сталися в 2016 – 2017 роках в Україні та в області на підприємствах під час виконання робіт вантажопідіймальними кранами.

Присутні заслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо безпечного виконання робіт вантажопідіймальними кранами та експлуатації посудин, працюючих під тиском. Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів  вантажопідіймальних кранів та посудин, працюючих під тиском, уповноваженою спеціалізованою організацією. Обговорені проблемні питання, які виникають під час виконання ремонтних робіт та обслуговування турбінного обладнання вантажопідіймальними кранами та механізмами, що можуть стати причиною нещасного випадку.

Начальник дільниці ТОВ «Гідроенергоінвест» Гайворонська ГЕС Володимир Харламов розповів про особливості системи управління охороною праці під час експлуатації гідроелектростанції та технічного обслуговування з використанням вантажопідіймальних кранів і механізмів.

В.о. начальника відділення  - страховий експерт з охорони праці ВД ФСС України у Гайворонському районі Анатолій Димарець ознайомив присутніх з Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набув чинності з 01 січня 2015 року, а також про стан виробничого травматизму та охорони праці на підприємствах регіону. Виступаючий зазначив, що стан виробничого травматизму та охорони праці на підприємствах – невід’ємна частина показника соціально-економічного та технічного розвитку держави, її трудового потенціалу.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)