Фахівці Управління провели практичний семінар для працівників Олександрійського медичного училища

Сучасна медицина повинна мати випереджальний характер, бути відкритою системою, забезпечувати можливості для інтелектуального, фізичного і духовного розвитку людини. Ці загальні засади покладені в основу організації діяльності Олександрійського медичного училища - навчального закладу, який є структурною одиницею охорони здоров'я України.

Фахівці Управління провели практичний семінар серед працівників закладу по дотриманню вимог охорони праці та безпеки під час роботи на місцях.

Зокрема Іван Приймак - заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС розповів про безпечне виконання робіт  при використанні машин, механізмів, устаткування, яке застосовується в закладах освіти (в майстернях, лабораторіях, господарчих відділках тощо).

Про безпечне ведення електрогосподарства в закладах освіти розповів Павло Третяк - головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці.

Довідка.

За 80 років свого існування навчальний заклад випустив 12,5 тисяч молодших медичних працівників, які працюють в усіх регіонах України та за її межами. Сьогодні Олександрійське медичне училище здійснює підготовку за спеціальностями: сестринська справа, акушерська справа
лікувальна справа, стоматологія ортопедична.

Навчання проводять педагоги та лікарі практичної охорони здоров'я, більшість яких має вищу та першу кваліфікаційні категорії.

У двох навчальних корпусах функціонує 28 кабінетів та 15 лабораторій для практичних занять, обладнання яких відповідає сучасним вимогам. Крім того, заняття проводяться на базах медичних закладів міста та району.
Харчування студентів забезпечується їдальнею, проживання іногородніх  студентів в гуртожитку.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)