Розглянуто вимоги щодо контролю за легкозаймистою рідиною – гексаном

Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Касьян провів семінар у ТОВ «Градолія» (м. Кропивницький) за участю заступника директора з технічних питань Миколи Іващенко, головного механіка підприємства Івана Бевза, головного енергетика Валентина Нестерова, інженера-електрика Олександра Гончарука, інженера з охорони праці Світлани Денеки та інших працівників.

 На семінарі було висвітлено рівень зростання травматизму на підприємствах олійно-жирового виробництва, обставини та причини їх виникнення. Розглянуто вимоги щодо контролю за легкозаймистою рідиною – гексаном, параметрами технологічного середовища в трубопроводах і їх щоденного огляду та  до розміщення  контрольно-вимірювальних приладів, автоматики, приладів безпеки та запобіжних пристроїв.

         Інспектор звернув увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки, проведенні первинних інструктажів працівникам, що перебувають на території іншого підприємства, в більшості це стосується водіїв великовантажних автомобілів. Порушив питання дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів, а також змін та доповнень, що відбулися у 2017 році.

 Інспектор рекомендував за необхідності переглянути інструкції з охорони праці, враховуючи зміни до Положення про розробку інструкцій з охорони  праці та провести позапланові інструктажі у зв’язку з змінами до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Переліку робіт з підвищеною небезпекою.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)