У територіальному центрі соціального обслуговування розглянули питання про впровадження системи управління охороною праці

   Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з в.о. начальника відділення, страховим експертом з охорони праці відділення ВД ФССНВ України у Гайворонському    Анатолієм Димарцем провели  семінар-нараду з колективом територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Голованівського району,  на якому було розглянуто завдання служби охорони праці установи щодо запобігання випадкам виробничого травматизму, а також впровадження системи управління охороною праці.

 Обговорено заплановані заходи з охорони праці. Також мова йшла про визначення, аналіз та проведення профілактичних заходів для запобігання загроз для працюючих, виявлення причин,  які призводять до погіршення умов праці, організацію лікувально-профілактичного обслуговування. Інспектор зазначив, що травмування працюючих відбувається в першу чергу з організаційних причин.

Анатолій Дзіговський відзначив важливість дотримання Закону України «Про охорону праці», нормативних документів з охорони праці, своєчасного  та якісного проведення інструктажів, створення належних умов праці, застосування спецодягу, індивідуальних та колективних засобів захисту. Всі заходи повинні бути направленні на профілактику нещасних випадків. 

Анатолій Димарець  ознайомив присутніх із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набув чинності з 01 січня 2015 року, а також проінформував про стан виробничого травматизму та охорони праці на підприємствах регіону.

Було надано відповідну методичну допомогу посадовим особам щодо опрацювання системи управління охороною праці в установі,  вказано на необхідність дотримання термінів перегляду інструкцій з охорони праці та ведення відповідної документації.

Керівництву  установи  рекомендовано посилити контроль за своєчасним та якісним проведенням інструктажів, навчань  з питань охорони праці .  

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)