Усі випускники здали іспит та показали належний рівень знань з питань охорони праці

У державному навчальному закладі «Кіровоградське вище професійне училище №4» з 16 по 18 січня 2018 року відбулися засідання державної кваліфікаційної комісії закладу, до складу якої включено начальника відділу нагляду в АПК та СКС Ірину Чирву-Репетир, для проведення державної кваліфікаційної атестації випускників училища.

 Атестація проводилась для випускників за наступними професіями:

верстатник широкого профілю, оператор верстатів з програмним керуванням;

слюсар з ремонту автомобілів, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах;

електрогазозварник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах.

 У процесі проведення державних  кваліфікаційних  іспитів,  члени кваліфікаційної комісії  розглянули підсумкові оцінки успішності,  виробничу характеристику, щоденник обліку виконання навчально-виробничих робіт, письмову екзаменаційну  дипломну роботу та інші матеріали,  що характеризують рівень підготовки кожної особи,  що складала іспит. Також проведено усне опитування осіб в межах вимог кваліфікаційної характеристики  випускника, у тому числі і з питань охорони праці. Як підсумок, усі випускники здали іспит та показали належний рівень знань з питань охорони праці.

 Довідка.

Положенням про порядок кваліфікаційної атестації та присвоєння кваліфікації особам, які здобувають професійно-технічну освіту, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України   і   Міністерства освіти України від 31.12.98 № 201/469, визначено  єдиний порядок організації  й  проведення  кваліфікаційної  атестації  та присвоєння кваліфікації особам (учням, слухачам, працівникам), які здобувають професійно-технічну освіту  в  професійно-технічних  та інших   навчальних   закладах,   на  підприємствах,  в  установах, організаціях незалежно  від  форм власності та підпорядкування.

При проведенні кваліфікаційної  атестації  осіб  з  професій, спеціальностей   та   спеціалізації,   пов'язаних  з  роботами  на об'єктах  з  підвищеною  небезпекою  праці,  що  перебувають   під наглядом  спеціально  уповноважених  державних органів,  до складу державних кваліфікаційних  комісій  включаються  представники  цих органів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)