На власника покладається обов'язок попередити працівника за два місяці про майбутні зміни в організації виробництва і праці

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Наталія Пащенко провела семінар з питань додержання законодавства про працю для працівників Дмитрівської сільської ради.

 Присутніх проінформовано, що власник має право проводити заходи щодо зміни організації виробництва і праці. Проте, такі зміни не повинні означати примусу до праці. На власника покладається обов'язок попередити працівника за два місяці про майбутні зміни в організації виробництва і праці, а також про зміни істотних умов його праці, що викликаються змінами в організації виробництва і праці. Попередження - це пропозиція працівникові продовжувати роботу після того, як власник з додержанням встановленого строку змінить істотні умови праці. Працівник може цю пропозицію прийняти і продовжувати роботу при змінених істотних умовах праці, а може відмовитися від продовження роботи у зв'язку із змінами істотних умов праці. В останньому випадку працівник підлягає звільненню згідно п. 6 ст. 36 КЗпП України.

Також, учасників семінару було ознайомлено з Методичними рекомендаціями для органів місцевого самоврядування щодо здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, деякими питаннями щодо атестації робочих місць за умовами праці, індексації доходів громадян та іншими.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)